טעם של בית – קציצות ברוטב עם שעועית ירוקה

Linda Amgar Langenauer

 

טעם של בית… קציצות ושעועית ירוקה ברוטב אדום
מאת –
המרכיבים- Linda Amgar Langenauer
המרכיבים
1/2 שקית שעועית ירוקה "סנפרוסט"
לקציצות :-
1/4 קילו בשר טחון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
כף כוסברה קצוצה דק
בצל קטן מגורר דק
2 כפות פירורי לחם
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט מוסקט
1/2 כף שמן
1/2 כף מים
לרוטב :
1-2 שיני שום כתושות
רסק עגבניות קטן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מרק עוף
כוס מים (200 מ"ל)
2 כפות שמן
ההכנה –
לשטוף את השעועית במים חמים ולסנן,
לערבב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות שטוחות מעט (מרבע קילו בשר יוצאות לי 12 קציצות) .
להניח בסיר את כל מצרכי הרוטב ולהביא לרתיחה,
לסדר את הקציצות בתחתית הסיר ומעליהם לפזר את השעועית,
לבשל מכוסה על אש נמוכה עד שהשעועית רכה, (30 דקןת)
מידי פעם לנענע את הסיר או לערבב בעדינות.
מעולה להגיש לצד אורז לבן

2 תגובות

  1. אם אני רוצה להכין קציצות מחצי ק" ג בשר האם צריך להכפיל כמויות של כל יתר המצרכים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *