לחם גאורגי עננים

חני קונאשוילי
לחם גיאורגי
מאת – חני קונאשוילי
כמות 4 לחמים.
המרכיבים- 
קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1כף סוכר
רבע כוס שמן
2וחצי כוסות עד 3 כוסות מים פושרים.
כף מלח
ההכנה –
לערבב קמח עם שמרים.
להוסיף סוכר לערבב. ושמן.
להוסיף 2 כוסות פושרים להתחיל ללוש כמה דקות.
להוסיף עוד חצי כוס מים וכף מלח.
ללוש. את חצי כוס המים הנותרים להוסיף בהדרגה ולפי צורך.
הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מידי.
לשמן מעט מלמעלה.
לכסות להתפיח כשעה.
להוריד נפח ללוש מעט.
להתפיח פעם שניה כחצי שעה.
להוריד נפח
לפזר בנדיבות קמח על השיש להוריד את הבצק על הקמח לאסוף את הבצקשלא ידבק.
לחלק ל4 חלקים.
כל חלק ללוש לכדור חלק בקמח. (מצריך הרבה קמח כי הבצק דביק).
להניח על שיש מקומח במרווחים.
כך את 4 הכדורים.
לכסות בשקית רופפת מעל שלא יתייבשו.
להתפיח 15 דקות.
לחמם תנור על טורבו 250 מעלות.
בזמן החימום להכניס את התבנית שיתחמם.
אני אופה כל פעם 3 – 2 לחמים בתבנית.
למלא קערה במי ברז לשים 2 כדורי בצק שיצופו במים להפוך מידי פעם. כ חצי דקה.
להוציא את התבנית החמה להניח
נייר אפיה.
להוציא כדור בצק מהמים להניח על נייר האפייה על התבנית החמה.
למתוח את הבצק לגודל הרצוי.
לעשות גומות בבצק לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים לאורך הבצק.
לשים בתנור על השלב הכי תחתון.
לאפות עד שמתקבל צבע מעט זהוב.
להוציא. להרים מנייר האפיה.
לקרר על רשת.
אחרי כ4 דקות לשים מעל מגבת.
את 2 כדורי הבצק לשים בתוך קערת המים כחצי דקה
ממש לפני שמוציאים את הלחמים האפויים שבתנור
כך התבנית נשארת חמה ומיד מניחים את הלחמים על נייר אפיה חדש.
****הכוס מדידה שאני משתמשת היא של 240 מיל ****
*
בהצלחה חני❤

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *