בייגלה פרעצל🥨
בייגלה רומני❤️
טעים כמו שמוכרים בשוק
מאת עדי סימן טוב
המרכיבים –
לבצק:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף גדושה מלח
רבע כוס שמן
2 כוסות מים פושרים בערך
לסיר – קרמל
1 כוס סוכר
6 כוסות מים רותחים
לקישוט (לפני האפייה):
מעט שמן להברשה
מלח גס
ההכנה –
בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים לבצק ולשים כ 8 דקות .
מתפיחים את הבצק עד להכפלה כשעה בערך.
קורצים עיגולים במשקל 150 גר ' .
מכסים במגבת .
מגלגלים כל כדור לרצועה חותכים לחצי ומלפפים אחד עם השני ויוצרים צורת בייגלה.
חתיכה עושים אותה בצורת נחש ארוך חותכים נותנים לזה לתפוח בתבנית האפייה ומסיימים להכין את כל הבצקים.
מחממים בסיר רחב סוכר על אש בינונית שלא ישרף אחרי שהסוכר הופך לקרמל מוסיפים בעדינות את המים
מרתיחים ואז מכניסים פנימה את הבייגלה. כל אחד כ – חצי דקה ומוציאים לתבנית בחזרה.
לקישוט
מורחים שמן – השמן עושה את הקרנצ'יות
מפזרים מעט מלח
אפייה 180 מעלות עד שזהוב כמו בתמונה
כ 25 דקות .
בהצלחה … ובתאבון ❤️