טפאדה של סבתא – פשטידת גבינה בלקנית עם בצק בייתי מדהים

 

 

נעמוני בקיש

בורקס ספרדי מטריףף

טפאדה – tapada
משמעות השם בספרדית – מאפה שטוח שעשוי במגש – tapa
מתכון מאוד מיוחד של גולי ספרד שהתישבו באיזמיר
שכבות של בצק פריך עדין מאוד.
ומילוי תערובת של גבינה מלוחה ותפוח אדמה, בסיסי ופשוט.

המרכיבים-

לבצק –

4 כוסות קמח

כוס שמן או חמאה מומסת

כפית מלח

כוס מים רותחים

למילוי-

תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה

150 גרם גבינה מלוחה חמד או צפתית

500 גרם גבינה לבנה 5% או טוב טעם 

100 גרם גבינה צהובה

כפית מלח

אגוז מוסקט

ביצה

ההכנה –

מכינים בצק –

מערבבים יחד הכל לבצק אחיד.

מחלקים ל- 2

מערבבים את כל הגבינות.

משטחים בתבנית מלבנית חצי מהבצק.

מעבירים את המילוי

ומעל מרדדים את הבצק השני.

מורחים ביצה ושומשום למעלה .

אופים 180 מעלות עד ששחום.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *