נהוג להכין בפורים – מקרוט סולת תמרים

 

רחל עטייה

נהוג להכין בחג פורים 🤹

כחלק ממשלוח המנות בחג 🎭

מקרוט עוגיות סולת במילוי תמרים וסירופ דבש 🎉

לפני ההגשה לפזר מעט שומשום קלוי וסוכריות צבעוניות

מתכון למקרוט המדידות בכוס אוניברסלית

 

המרכיבים

4כוסות סולת

1 כוס קמח

חצי כוס קמח שקדים

1 אבקת אפייה

1 סוכר וניל

כמה טיפות מי זהר

גרדת לימון ותפוז

כוס וחצי שמן

כוס מיץ תפוזים

כוס  מים

ההכנה

לשים בקערה כל המרכיבים לפי הסדר

ולבחוש הכל יחד טוב .

להניח למנוחה לפחות שעה .

לחלק את הבצק לחלקים במשקל של כ-50-60 גרם כל אחד .

לשטח כל חלק מהבצק על כף יד, למלא במלית התמרים לסגור ליצור צורה אליפסית .

לסמן חיתוכים מעל כל עוגייה כמו בתמונה .

אפשר לטגן בשמן חם ואפשר לאפות בתנור חם 170-180 מעלות עד השחמה להוציא לטבול בסירופ דבש
הכנת הסירופ :

4 כוסות סוכר

כוס מיץ תפוזים

2כוסות מים

מיץ לימון סחוט

קליפת לימון

ותפוז כוכב אניס אחד או עלה גרניום או מקל קנמון

1סוכר וניל לבשל עד הסמכה אפשר להוסיף

2גרגרי מסטיקה אפשר בלי מסטיקה
הכנת מלית התמרים-

חבילה תמרים בוואקום לבדוק את התמרים יש בהם את החלק העליון של התמר להוציא לחמם דקה במקרו להוסיף מעט קנמון וציפורן טחון כף סילאן לבחוש יחד למלא כל חלק במילוי התמרים לפני ההגשה או משלוח המנות לפזר מעט שומשום קלוי וסוכריות צבעוניות מעל כל עוגייה בהצלחה

רחל עטיה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *