סלט לפת טוניסאי אורגינל בטעם מדוייק

Maryline ayalon

אז מה דעתכם על סלט לפת טוניסאי אורגינל?

 

אה!! איזה טעם מדוייק!! איזה תענוג!!!

איזה ידיים ברוכות יש לחברתי מיכל Michal Sadot שכל מה שהיא מכינה כל כך מוצלח ברמה שאתה טועם ואתה אומר ״בול״

 

לתועלת שימור המסורת הקולינרית הטוניסאית, לתועלת מי שמהדר לאכול ירקות בעונתם, לתועלת מי שאוהב סלטים ממינים שונים לכבוד השבת, הנה המתכון, כלשונה של מיכל:

 

סלט לפת וחושחש

 

המרכיבים-

לבחור 1 לפת בינוני, רצוי "נמוך", כאילו פחוס, טבעתי

2 חושחשים (תפוז מר) שקוטפים מהעצים ברחובות או בשורה הראשונה של מטעי התפוזים ,אם לא מצאתם אז תפוז רגיל

גמבה אדומה מוארכת ויפה

1 פלפל חריף ירוק

3-4 שיני שום חתוכים קטן קטן

חצי כף אריסה – זו של פרג מתאימה כי לא משתלטת

 

ההכנה

קוצצים ללפת את הראש והזנב

רוחצים טוב עם סקוטש ומורידים בסכים את הנקודות והכתמים. לא מקלפים

חוצים את הלפת לשניים מהראש כלפי מטה

פורסים כל חצי לפרוסות דקיקות

על הפרוסות מפזרים מלח גס ומערבבים,

משרים כשעה שעתיים עד ריכוך טוב של הפרוסות ותוך ערבוב מדי פעם

כשמתרכך, מעבירים למסננת ושוטפים את הלפת טוב טוב מספר פעמים כדי להוריד את המליחות

לוקחים חופן פרוסות מהמסננת וסוחטים בין האצבעות טוב להגרת המים ומחזירים לקערה.

 

התיבול

חוצים את החושחשים לרוחב הפרי סוחטים כל חצי מעל אצבעות היד לתוך הקערה (יש המון גרעינים ענקיים)

🔸מפרידים את בשר הפרי מהקליפה ומוסיפים אותו לקערה תוך הרחקת החלק העבה

חוצים את הפלפל האדום לשניים ופורסים למקלות של רבע סמ

חוצים את הפלפל החריף לשניים ופורסים לחתיכות קטנות

חותכים השום לחתיכות קטנות או כותשים

מוסיפים חצי כף אריסה

מוסיפים 3-4 כפות שמן מערבבים טוב טוב וחוזרים ומערבבים מספר פעמים שהטעמים ייטמעו בלפת

 

למען האמת הסלט הזה הולך ומשתבח מיום ליום

הוא הולך נפלא עם קוסקוס, לחם בית וליד בולט טוניסאי משובח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *