קבלו
לחם ללא לישה !! וללא מחמצת !
לחם פראי
המתכון מאת מלי מאירוב
המרכיבים –
כפית שמרים יבשים
רבע כוס מים
כפית סוכר
3 ורבע כוסות קמח כוסמין בהיר או רגיל
כוס וחצי מים
כפית מלח
אפשר תוספות –
אורגנו יבש
עגבניות מיובשות
זיתים
ההכנה –
בקערית קטנה נשים כפית שמרים יבשים ..רבע כוס מים חמימים וכפית סוכר נערבב ונכסה לרבע שעה.
בקערה גדולה נשים 3 ורבע כוסות קמח כוסמין בהיר או קמח לבן או לערבב קמחים .
נוסיף את תערובת השמרים שתססו נערבב עם כף עץ ונוסיף כוס וחצי מים חמימים או יותר.
נערבב ונוסיף מלח נערבב עד שהכל אחיד ולא רואים קמח .
גושים לא נורא .
הבצק צריך להיות דביק ומיימי ממש.
אבל לא נוזלי .
נכסה לחצי שעה .
ונוסיף תוספות אני שמתי אורגנו יבש אפשר זיתים .. חמוציות.. בצל יבש.. עגבניות מיובשות.
ונערבב שוב עם כף.
ונכסה לשעתיים
ניקח נייר אפיה נקמח אותו בנדיבות נוריד את הבצק לנייר המקומח בלי לפגוע בתפיחה .. ונעצב לצורת לחם עגול או מאורך בלי לגעת בכל הבצק רק מהשוליים שלו קצת נעצב עם ידיים מקומחות.
נתפיח בנייר שעה וחצי .
נעשה חריצים על הבצק עם סכין לא משוננת.
נחמם סיר כבד שמתאים לתנור או סיר גחנון אם אין לכם .
סיר עם מכסה .
להכניס לחום 250 מעלות 20 דקות.
נרים את הנייר עם הבצק עליו ונכניס בזהירות לסיר ונסגור מכסה
נכניס לתנור ל 40 דקות נוריד את המכסה ונאפה עוד 20 דקות או יותר תלוי בצבע להוציא להעביר לרשת ולחכות שהתקרר ולהנות .. המתכון בכוס אוניברסלית..250 מל או חד פעמי חם .. ♥️♥️