שבלולי קינמון בדיוק כמו שהיו מוכרים פעם בקיוסק

טובה ניסים
שבלולי קינמון מעלפים
זוכרים שהיינו ילדים קטנים היו כאלה בקיוסקים ?
אז בדיוק
אותו הטעם
המרכיבים –
קילו קמח
2 ביצים.
כף תמצית וניל.
כוס סוכר.
100 גרם חמאה /מרגרינה
2 כפות שמרים יבשים.
חצי כוס חלב./מים
ומים בערך 2 כוסות ולפי הצורך.
קורט מלח
למילוי.
חמאה או שמן
קינמון ואבקת סוכר. או סוכר חום.
ההכנה-
במערבל המיקסר .
לשים קמח שמרים חמאה והסוכר.
לערבב היטב.
לאחר מכן להוסיף את הביצים והחלב.
להמשיך לערבב להוסיף את תמצית וניל והמים כמה שצריך.
להמשיך לישה איטית כ…7 דקות.
עוטפים ומתפיחים כשעה.
ליצור 3 כדורים.
כל כדור לרדד למלבן גדול עובי חצי ס"מ.
לרסס בתרסיס שמן או חמאה רכה את כל שטח הבצק .
לפזר מעל את הקינמון וסוכר( אפשר גם שוקולד למרוח )
ולגלגל לרולדה. ולפרוס לפרוסות ולהניח כשבלולים על הנייר בתבנית.
ולתת שוב תפיחה כ חצי שעה .
למרוח ביצה ולאפות בחום 180 עד הזהבה.
שיוצא מהתנור למרוח בעודו חם דבש ביתי.
מתכון לדבש.
כוס סוכר.
חצי כוס מים וסחיטת לימון .לבשל על האש עד הסמכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *