מתכון לדושפרא כוסונים בוכרים מסורתיים מבית סבתא
המרכיבים-
ק״ג קמח
2 ביצים
כף מלח שטוחה
3וחצי כוסות מים
למלית הבשר:
בערך
חצי קילו בשר טחון
5 בצלים ביחד לטחון במטחנה
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל להזהבה
גמבה קצוץ 1
200 גר רסק עגבניות
מלח פלפל לפי הטעם
גרגירי חומוס
חתיכות בשר קטנות
5 כוסות מים
ההכנה-
מכינים הרוטב –
מטגנים בצל מוסיפים את כל המצרכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר והחומוס מתרככים.
מלית בשר – מערבבים יחד הכל .
דושפרא-
לשים את הבצק במיקסר או במעבד מזון.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים בינוניים
על כל אחד מפזרים הרבה קמח
ואז מעבירה במכונת פסטה , כל פעם חתיכת בצק ,
בפעם הראשונה בשלב 1 ככה על כולם וכל שכבה שמה קמח שלא ידבק ואז שלב 3 אותו הדבר ואז שלב 5
את הרצועה שהתקבלה ,
חותכים לקוביות ,ממלאים בכפית מהמלית הבשר וסוגרים .
ואז להרתיח את הדושפרא המוכנים במים עד שצפים.
להגיש בצלחת לשפוך את הרוטב מעל ושמיר
עבודת נמלים, אבל שווה כי טעים בטירוף