ואי ואי ואי ואי – להתעלף על הקובה חמוסטה המטורף הזה!

Rada avraham

 

קובה חמוסטה כמו של חמותי

מתכון לקובה חמוסטה

של מאמא

מאת רדה אברהם

המרכיבים

מילוי
ק"ג של בשר צלעות מ"ס 2

3 בצלים

2 שיני שום

פלפל שחור

מלח

בצק קובה –

2 כוסות סולת

2 כוסות גריש

2 כוסות מים

חצי כפית כורכום

כפית מלח

למרק –

2 בצלים

2 חבילות  מנגולד- עלי סלק

צרור עלי סלרי עלים

חצי ראש שום

מיץ לימון

כורכום

מלח

פלפל שחור

2 קישואים

ההכנה

את הבשר
לחתוך לקוביות לצרוב עם רבע כוס שמן זית
לאחר מכן מוסיפים 3 בצלים בינוניים ושיני שום כל אחד לפי הטעם שלו.
פלפל שחור ,מלח . להוסיף מעט מים .

לכסות את הסיר ,להנמיך את הגז , ולבשל לשעתיים לפחות .

לקרר את הבשר.

להפעיל במיקסר או במעבד מזון על סכין , לקצוץ בפולסים לא יותר מידע ,

שהבשר יהיה קצוץ חוטי .

אפשר לתבל בתבלינים נוספים.

למלא את הקובה
לבצק
2) כוסות סולת
2)כוסות ג'ריש דק
2) כוסות מים
1/2 כפית כורכום
1) כף מלח
לערבב טוב טוב לבצק אחיד וגמיש.
ליצור עיגולים דקים ולמלא בבשר כשהבשר קר
בכדי שהבצק לא יקרע.

למרק –
לטגן בסיר עמוק 2 בצלים קצוצים לא דקים
עד שיקבלו צבע שקוף
להוסיף את הסלק הירוק חתוך לא דק להמשיך לטגן ולהוסיף כמה שיני שום
להוסיף לסיר מים עד לגובה חצי הסיר לקצוץ עוד סלק ירוק וסלרי במיקסר לאחר שקצצנו במיקסר עוד קצת להוסיף לסיר.
מיץ מלימון טבעי מלח לפי הצורך חצי כפית כורכום

2 קישואים פרוסים  מי שאוהבת. להמשיך לבשל כחצי שעה ולזרוק לתוך המרק את הקובות ולבשל  כחצי שעה
בתאבון מתכון שלי

באהבה

רדה

קובה עירקי או קובה כורדית? - תחליטו כבר!

 

קשה לקבוע באופן חד משמעי האם קובה הוא מאכל עירקי או כורדי, כיוון שהוא נפוץ בשתי התרבויות ויש לו היסטוריה ארוכה ומורכבת בשתיהן.

מקורו של המאכל ככל הנראה במטבח הסורי, אך הוא התפשט לאזורים רבים במזרח התיכון, כולל עיראק וכורדיסטן, תוך כדי שהוא עובר התאמות ושינויים קלים בהתאם לטעם המקומי.

בעיראק, נהוג להכין את הקובה בגודל קטן יחסית וללא בצל, ולפעמים מוסיפים לו תמרים. לעומת זאת, בכורדיסטן ניתן למצוא גם גרסאות גדולות יותר של קובה, ואף מנהג מיוחד של הכנת קובה עם זעתר אצל יהודי כורדיסטן.

לכן, ניתן לומר שקובה הוא מאכל משותף לתרבויות העיראקית והכורדית, ומהווה חלק בלתי נפרד מהמורשת הקולינרית העשירה של שתיהן.

חשוב לציין שקיימות גם גרסאות שונות של קובה במדינות אחרות במזרח התיכון, כמו לבנון וטורקיה, לכל אחת מהן מאפיינים ייחודיים משלה.

לסיכום, קשה להגדיר את הקובה כמאכל עירקי או כורדי באופן בלעדי. מדובר במאכל עם היסטוריה עשירה ותרבויות מגוונות, שכל אחת מהן תרמה לו את הטאצ' הייחודי שלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *