עוגיות שקדים מושלגות
בטעם איטלקי
הן טעימות בטירוף
מתכון של צביה אורן
המרכיבים –
2 כוסות ו-3/4 קמח שקדים
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 חלבוני ביצים( הלבן בלבד)
כף קליפת תפוז מגוררת על פומפיה
1 כפית מי ורדים או תמצית שקדים
ההכנה –
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
בסוף ההקצפה מוסיפים כפית מי ורדים או תמצית שקדים .
מוסיפים את קמח אבקת השקדים ,את אבקת האפיה ,קורט מלח וקליפת תפוז ומערבבים בעדינות.
עד לקבלת בצק.
מכניסים למקרר את הבצק עטוף בניילון לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מוציאים מהמקרר מכינים 2 צלחות
אחת עם צלחת סוכר רגיל והשניה עם אבקת סוכר.
מהבצק מגלגלים לכדורים , ומצפים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר. ציפוי מלא.
שמים בתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה.
כל כדור מועכים מעט שמים שקד אחד בפנים ראו תמונה.
אופים 180 מעלות כ 20 דקות .
מחכים שיתקרר לפני שנוגעים בעוגיות .
עוגייה סופר טעימה