לאוהבי השוקולד והמכורים- עוגת שוקולד הר געש

 

יעל גמליאל

עוגת שוקולד עשירה

מלאה בשוקולד

מאת – יעל גמליאל יהושוע

 

המרכיבים-

3/4 כוס חלב

250 גר שוקולד מריר

כוס סוכר

3 כפות קקאו

חצי כפית נס קפה

200 גר חמאה

מעט רום

שקית וניל

5 ביצים מופרדות

כוס קמח תופח

ההכנה

לחמם בסיר את השוקולד ,חצי כוס מהסוכר ,חלב ,קקאו,נס קפה וחמאה.

עד שהכל נמס והופך לקרם חלק.

נפריד ביצים.

את החצי השני של הסוכר נקציף עם חמש החלבונים.

כשתערובת השוקולד מוכנה ונמסה

נוריד מהאש ונקרר מעט.

מוסיפים את החלמונים. מערבבים ואז מוסיפים את הקמח.

מאחדים עם הקצף של החלבונים

בתנועת עטיפה לתוך התערובת.

לאחד הכל.

תבנית מלבנית או עגולה 26.

להכניס לתנור על 170/180…כל אחת ואיך שהיא מכירה/רגילה לאפות

עד שהעוגה מתייצבת כחצי שעה או יותר .

בהצלחהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *