סיר קציצות עם אפונה ותפוחי אדמהמתכון עפ"י סיוון אוחיון
המרכיבים –
חצי קילו בשר טחון
בצל
תפוח אדמה
שום
חצי צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזיליה
ביצה
מעט מרק עוף
תבלינים חצי כפית מכל אחד
פלפל שחור
מלח
כורכום
פפריק
כמון
ראס אל חנות
לרוטב
2 בצלים
חצי כף סוכר
3 גבעולי סלרי
חצי גמבה אדומה פרוס
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
את כל התבלינים ששמנו בקציצות.
2 כוסות אפונה קפואה
3,4 תפוחי אדמה חתוכים
ההכנה –
לקצוץ במעבד מזון את הבצל והתפוח אדמה לגרד .
לסחוט מהנוזלים ולהעביר לקערה עם הבשר.
לשים על התבלינים והביצה .
לערבב ולמקרר לחצי שעה.
להכין בסיר רחב את הרוטב
לטגן בצלים להשחמה .
להוסיף את הסוכר .
אחר כך להוסיף לפי הסדר את הסלרי והירק.
תבלינים,אפונה ,תפוחי אדמה ומים רותחים.
לערבב היטב ולאחר שרותח להוסיף ולגלגל קציצות.
לבשל עד צימצום הנוזלים כשעה.
בתאבון