מתכון לדג מרוקאי בתנור – יצא לי סוף הדרך

 

אפרת ושי זריהן
סוף הדרך יצאו לי הדגים
תנסו אתם גם ותגידו לי איך יצא
דג מרוקאי מעלף
אפשר על הגז ואפשר גם להכניס לתנור
המרכיבים-
פלפל אדום גמבה
4-5 עגבניות בשלות
ראש שום מפורק לשיניים
1 צרור כוסברה, קצוץ
 פפריקה מתוקה
 כורכום
מלח
מעט כמון
3 פלפלים אדומים יבשים חריפים או ירוקים טריים.
לפי טעם החריפות שלכם .
4-5 חתיכות פילה של דג מושט או אחר  – פילה נקי מעצמות
שמן רגיל או זית
ההכנה-
. מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
 מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.
מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום.
מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.
במידה ורצים לאפות בתנור – שמים את הכל בתבנית מלבנית .
 בקערה נפרדת מערבבים כרבע כוס שמן  עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כמון, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים.
במידה ואופים מכניסים לתנור לאפייה של כעשרים דקות – לבדוק שיש מספיק נוזלים בתבנית !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *