כבר הכנתי הרבה בצקים בחיים אבל מבטיחה לכם שזה הבצק הכי מוצלח
טעים טעים ורך
מוצלח מאוד
עוגות שמרים: הבצק המוצלח ביותר – רך, נימוח ומושלם!
יש משהו בקסם של עוגות שמרים טריות – הריח המשכר שממלא את הבית,
הבצק הרך והאוורירי שפשוט נמס בפה, והמילוי העשיר שמשלים את החוויה.
אם אתם מחפשים את המתכון לבצק שמרים שיגרום לכם להרגיש כמו אופים מקצועיים,
כזה שיהיה קל לעבודה, יתפח יפה ויניב עוגות נימוחות ומושלמות – הגעתם למקום הנכון!
המתכון הזה יגלה לכם את כל הסודות לבצק השמרים המוצלח ביותר שהכנתי אי פעם,
כזה שיבטיח לכם עוגות שמרים חלומיות שיזכו אתכם במחמאות מכל עבר.
המרכיבים-
קילו קמח
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
200 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית מלח – שטוחה
מתאים למילוי כל מלית
שוקולד ,פרג ,גבינה
ההכנה –
לקערת המיקסר ננפה קמח ונפורר את השמרים .
נערבב עם הסוכר ונתחיל בלישה .נוסיף את כל שאר המצרכים , את החמאה נחתוך לקוביות ונוסיף בסוף יחד עם המלח.
להגיע לבצק רך ונעים למגע
לישה של 10 דקות במהירות איטית.
נשים להתפחה בחוץ לחצי שעה ואז למקרר לילה.
מחלק ל- 4-6 תלוי בגול העוגה .
נרדד למלבן
נמרח בכל ממרח שרוצים
ממרח שוקולד מוכן , נוטלה עם שברי אגוזים , קינמון וחמאה ,
או מלית פרג, גבינה או מה שאוהבים
נגלגל לכרוכיות או ניצור קראנץ
נותנים עוד התפחה בחוץ של חצי שעה ואחר כך מריחה של ביצה
אפייה של חצי שעה 40 דקות על 180 מעלות
להברשה כשיוצא מהתנור סירופ סוכר או דבש /מייפל מדולל בקצת מים.