מרק גריסים ללקק את האצבעות
תאמינו לי ,הכי טעים שיש
מאת סיגל אסולין
המרכיבים –
בצל קצוץ
3 גבעולי סלרי
כוס וחצי גריסי פנינה
עגבניה
2 גזר
בטטה
2 תפוחי אדמה
חצי צרור כוסברה קצוצה
(או פטרוזיליה או שמיר )
אבקת מרק עוף
כורכום
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
לטגן בצל גדול קצוץ
עם 3 גבעולי סלרי קצוצים .
מוסיפים כוס וחצי גריסים שהושרו במים שעה וחצי .
מומלץ להשרות את הגריסים במים לילה שלם
להוסיף 4 כוסות מים
2 כפות א. מרק עוף
1 כפית כורכום. לבשל אש נמוכה. מכוסה.
כעבור כחצי שעה מכניסים לסיר
עגבניה חתוכה לקוביות
גזר חתוך לקוביות
תפו"א חתוכים לקוביות
בטטה קוביות . במידת הצורך נוסיף עוד כוס או יותר של מים.
להמשיך ולבשל עוד חצי שעה
אחר כך נוסיף
10 דקות לפני הסוף
כוסברה קצוצה,
פלפל שחור
מי שרוצה להסמיך יותר את המרק לערבב 1- 2 כפות קמח שמעורבב עם כוס מים
לתת עוד 10 דקות בישול