מאפה להיט עם גבינות וזיתים
מאת אילנית בניזרי
המרכיבים-
בצק עלים מופשר
קוביה גבינה בולגרית 200 גר'
חבילה גבינת שמנת
150 גר צהובה מגורדת
חצי כוז זיתים שחורים או ירוקים פרוסים דק
פלפל שחור
3 ביצים
2 כפות קמח
ביצה להברשה
שומשום
לבן שחור
ההכנה –
בקערה נרבב גבינת השמנת הזיתים והגבינה הבולגרית המגורדת למעט הגבינה הצהובה !!
בקערה נפרדת נטרוף את הביצים נוסיף את הקמח ונערבב היטב
נערבב עם הגבינות נוסיף פלפל שחור גרוס
במשטח מקומח נחצה את הבצק לשניים נרדד לגודל תבנית תנור ,
בתבנית תנור נניח נייר אפייה ועליו נניח את הבצק ,
נמרח את מלית הגבינות על משטח הבצק וכעת נפזר את הגבינה הצהובה המגורדת ונשאיר שוליים ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה .
את החצי השני של הבצק נרדד גם במשטח מקומח ונניח על שכבת הגבינות נהדק היטב
את השוליים של הבצק על מנת שהגבינה לא תזלוג באפייה .
כעת נחתוך לריבועים את החלק העליון של הבצק
על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך
נמרח ביצה ושומשום.
נכניס לתנור חום 180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה .
טיפים ,
רצוי לאפות בתבנית תנור על מנת שיאפה בתחתית ולא בחד פעמי ..
ברגע שהכנסת את המאפה לתנור וראית שהסימונים שעשית עם הסכין נסגרו ,תיקחי שוב סכין ותעברי על החיתוך ,זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי !! .
בהצלחה אילנית בניזרי