עוגת תותים בחושה וקלה

עוגת תותים בחושה ורכה
ממש קל להכין אותה
מאת – Riki Cohen Wandratschh
עשיתי את המתכון הקבוע שלי לעוגת דובדבנים רק הפעם עם תותים.
אפשר לעשות גם עם פרי אחר שאוהבים.
בלי הפרדת ביצים והקצפות , אפשר גם פרווה. 😉
עוגה בחושה עם תותים/ דובדבנים/משמשים:
מתכון לתבנית מלבנית/או תבנית קוטר 26:
המרכיבים-
4 ביצים
2/3 כוס שמן ( 160 מ"ל)
2\11 כוסות סוכר (300 גרם)
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כוס חלב (60 מ"ל)/חלב צמחי לפרווה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)/אפשר לפרווה מיץ תפוזים
2\1 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 כף אבקת אפייה
חצי סלסלת תותים בערך 200 גרם.
ההכנה –
לפזר מעל הפרי סוכר מעורבב עם מעט קנמון ושקדים קלופים.
**אני מחליפה חצי כוס קמח בחצי כוס קוקוס – מומלץ מאוד!
**במקום תותים, פירות יער, שזיפים, אפרסקים, או משמשים שאותם חותכים לקוביות.
**לעוגה פרווה במקום שמנת חמוצה וחלב שמים 4\3 כוס מיץ תפוזים (180 מל")
מחממים תנור ל-160מעלות.
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית קודם ביצים מוסיפים סוכר וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה,
שופכים בהדרגה שמן, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה (וקוקוס אם שמים) ומערבבים בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתערובת ומתקבלת תערובת אחידה.
(חשוב לכל עוגה בחושה לא לערבב יותר מדי אחרת היא יוצאת דחוסה!!!).
משטחים את חצי מהתערובת בתבנית משומנת.
מקמחים עם כף קמח את התותים שלא ישקעו,מפזרים כשליש מהתותים,
שופכים את שאר העיסה ומפזרים מעל את שאר התותים.
אופים בערך 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
כשהעוגה קרה אפשר לקשט באבקת סוכר.

עוגת תותים בחושה וקלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *