הכנתי מתכון מהאתר טעם של בית
אתר בו מרוכזים מתכונים מתוקים לפורים שאהובים על השבויים שלנו .
מכינים את המתכונים שהם אוהבים כדי לא שלכוח ולזכור שעדיין יש לנו חטופים שלא שבו הבייתה.
אז השנה במשלוחי המנות תכינו ושתפו את הסיפורים שלהם .
המתכון באדיבות רויטל עוזיאל
המרכיבים-
לבצק:
1/2 קילו קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
100 גרם חמאה (או מרגרינה מזולה) בטמפרטורת החדר
1/4 כוס שמנת להקצפה (אפשר גם קצפת צמחית)
2 שקיות סוכר וניל
למלית תמרים:
ממרח תמרים
קינמון
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מכניסים את החמאה, הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה לקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה
עד שהחמאה נבלעת בתערובת היבשים ומתקבל בצק פירורי.
מוסיפים את יתרת החומרים ("הרטובים") ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים.
מחלקים לארבעה חלקים,
מקמחים בעדינות (לא להיסחף עם הקמח) את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן דק עד כמה שניתן ברוחב של 20 ס"מ.
מורחים שכבה דקה מהמלית כאשר שומרים על שול אחד נקי,
האחד שבו נסיים את גלגול הבצק. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לכיוון השול הנקי.
פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות ברוחב של כסנטימטר וחצי מהגליל,
(אני מעדיפה חיתוך אלכסוני כפי שנראה בתמונה) ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה,
כאשר שבלול המלית נראה בצד ולא מונח על נייר האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט (גוון בהיר).
מוציאים ומצננים ושומרים לאחר מכן בקופסה אטומה.
מתכון וצילום באדיבות רויטל עוזיאל