אמא'לא כמה שהיא ממכרת וטעימה
עוגת שוקולד שכולה רק שוקולד
התמכרתי
העוגה ללא גלוטן ללא קמח מתאימה גם לפסח !
מאת – ספיר אברג'יל
מתכון של שירן מתיתיהו
נמסיס שוקולד
תבנית קוטר 22
המרכיבים-
350 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה (במקום חמאה מרגרינה לפרווה )
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
5 ביצים
חצי כוס סוכר
(אופציה מעט מלח ים )
ההכנה –
בקערת בן מארי נמיס שוקולד עם חמאה
בסיר נבשל חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר .עד שנמס. נוסיף מלח ונערבב.
נוסיף לקערה עם השוקולד המומס.
נקציף את הביצים במיקסר עם חצי כוס סוכר לקצף תפוח.
נקפל חצי מהקצף לתערובת שוקולד.
אחר כך נעביר שוקולד לתערובת הביצים ונקפל לאחידות.
נמזוג לתבנית משומנת
נכניס לאפייה 150 מעלות 45 דקות.
נשים תבנית עם מים בתנור ליצירת אדים.
לאחר האפייה כשהעוגה מתקררת שמים במקפיא כדי שאפשר יהיה לחלץ מהתבנית
ציפוי –
100 גר' שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה להמיס במיקרו ולשפוך מעל העוגה.