זיוה- מאפה גבינות
אריאלה גולדמן
☆ ניתן להקפיא גם לאחר האפייה
⚘החומרים-
בצק פילאס תורכי מופשר לילה במקרר
ביצה טרופה להברשה
כף שומשום /קצח
⚘למלית-
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס ( כדי שבכל ביס נרגיש טעם מליחות מעודנת)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת עמק 28%
125 גרם גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16% ( היא זו שמעשירה את המלית בצורה נפלאה)
ביצה
כפית מלח שטוחה (תלוי גם במליחות של הגבינה הבולגרית)
⚘לקישוט :
ביצה טרופה
שומשום/ קצח
⚘אופן ההכנה-
פורסים את הבצק על גבי משטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה מרובעים שווים
מערבבים בקערה את חומרי המלית.
מעבירים את חומרי המלית לשקית זילוף, מזלפים בנדיבות שני פסים שמנמנים בשליש הבצק הקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה הדוקה
* אפשר גם ללא זילוף לסדר תלוליות של מלית
צובטים את קצוות הרולדה עם מזלג ויוצרים צורת פרסה
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום וקצח מעל, מניחים על תבנית עם נייר אפייה
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות – תוכנית אפייה רגילה למשך כ-25-30 דקות עד הזהבה יפה
זהו…מה שנותר זה לגרר עגבניה עסיסית על פומפיה ,לערבב עם 3 שיני שום קצוצות דק וחצי פלפל ירוק טרי חריף חתוך דק
לתבל במעט מלח ובמיץ לימון טרי סחוט מחצי לימון ולהגיש בקערית לצד ביצים קשות יחד עם המאפה הטעים טעים הזה