עוגת טחינה וסילאן - אין דברים כאלה !!!
גרגיר אחד - הכי בריא שיש - טחינה שומשום
היתרונות הבריאותיים של טחינה:
טחינה, עשויה מזרעי שומשום טחונים, היא לא רק תוספת טעימה למאכלים רבים, אלא גם מזון עתיר בערכים תזונתיים ותורם רבות לבריאות. להלן כמה מהיתרונות הבריאותיים הבולטים של טחינה:
1. מקור מצוין לחלבון מהצומח: טחינה עשירה בחלבון איכותי, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים המעוניינים לענות על צורכי החלבון שלהם. כף אחת של טחינה מכילה כ-3 גרם חלבון.
2. עשירה במינרלים: טחינה היא מקור מצוין למינרלים חיוניים רבים, ביניהם:
- סידן: חיוני לחיזוק העצמות והשיניים ומסייע במניעת אוסטאופורוזיס. טחינה מלאה מכילה כמות גבוהה במיוחד של סידן – עד 872 מ"ג לכף.
- ברזל: חשוב לתפקוד תקין של מערכת הדם ולמניעת אנמיה. כף טחינה מכילה כ-2.5 מ"ג ברזל.
- מגנזיום: תורם לתפקוד תקין של השרירים והעצבים, מסייע לוויסות לחץ הדם וله תכונות אנטי דלקתיות.
- זרחן: חיוני לבריאות העצמות והשיניים, מסייע לספיגת הוויטמינים ולתפקוד תקין של הכליות.
3. עשירה בשומנים בריאים: טחינה מכילה כמות גבוהה של שומנים חד בלתי רוויים, הידועים כתורמים לבריאות הלב וכלי הדם. שומנים אלו מסייעים להורדת רמות הכולסטרול "הרע" (LDL) ולהעלאת רמות הכולסטרול "הטוב" (HDL).
4. מקור לוויטמינים: טחינה מכילה ויטמינים מקבוצת B, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, חילוף החומרים וייצור האנרגיה.
5. נוגדת חמצון: טחינה מכילה נוגדי חמצון רבי עוצמה, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי הרדיקלים החופשיים ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
6. תורמת לבריאות מערכת העיכול: טחינה עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, מונעים עצירות ותורמים לתחושת שובע.
7. עשויה להועיל לבריאות המוח: מחקרים מסוימים מצביעים על כך שטחינה עשויה להועיל לבריאות המוח ולשפר את תפקודו הקוגניטיבי.
חשוב לציין:
- טחינה היא מזון בעל ערך קלורי גבוה יחסית, ועשירה בשומן. מומלץ לצרוך אותה במידה כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.
- ישנם אנשים אלרגיים לשומשום. שימו לב לסובבים אתכם ובדקו אם יש אדם אלרגי בסביבה.
לסיכום: טחינה היא מזון בריא וטעים, המציע מגוון יתרונות בריאותיים. ניתן לשלב אותה בתזונה היומית בדרכים רבות, ואף רצוי שכן מדובר על מזון איכותי ומזין ביותר.