מסע בזמן: קציצות בקר עם אפונה שיחזירו אתכם לילדות
המרכיבים-
לעיסה של הקציצות-
קילו בשר טחון
מעט שומן כבש לא חייב אבל מוסיף המון!!
תפוח אדמה מגורד
בצל אחד מגורד
כפית כמון
כפית מלח
חצי כפית בהרט
לרוטב-
שני בצלים קצוצים
3 תפוחי אדמה פרוסים
כף כורכום
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
חצי שקית אפונה קפואה
קצת ירק מה שבא לכם –
כרפס,פטרוזיליה
ההכנה –
העיסה של הקציצות – לערבב הכל היטב ולתת לעיסה לנוח כ 20 דקות.
אפשר גם לטגן קצת לפני – לא חייבים.
הרוטב – לחמם את הסיר עם מעט שמן ,ולהוסיף את הבצל ואת תפוחי האדמה ולטגן,
לאחר מכן לשים את התבלינים
לתת לטעמים להיפתח כמה דקות ולאחר מכן להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולערבב
לתת רתיחה אחת ולהוסיף את האפונה והקציצות לתוך הסיר.
לבשל עם מכסה סגור כ 10 דקות ולאחר מכן להנמיך את האש,
להוסיף זר של פטרוזיליה לבשל עוד כ – 20 דקות עם מכסה פתוח
ובתיאבון
למה אוכל ירוק מושך יותר ?
יש כמה סיבות אפשריות לכך שאתם נמשכים יותר לאוכל ירוק:
- בריאות: ירקות ירוקים בדרך כלל עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאות.
- צבע: ירוק נתפס כצבע של טבע, רעננות ובריאות, מה שגורם לירקות להיראות מושכים יותר.
- טעם ומרקם: ירקות ירוקים רבים בעלי מרקם ייחודי וטעם מרענן שאנשים נהנים ממנו.
- הרגלים: אם גדלתם בבית בו אכלו הרבה ירקות, סביר להניח שפיתחתם העדפה חזקה יותר אליהם.
בסופו של דבר, משיכה לאוכל היא עניין אישי וסובייקטיבי. ייתכן שאתם נמשכים לירקות ירוקים בגלל שילוב של גורמים אלו או בגלל סיבות אחרות לגמרי.
הכי חשוב ליהנות ממגוון רחב של מזונות בריאים, כולל ירקות ירוקים, כחלק מתזונה מאוזנת.