שבקייה של השמחות

 

צילום – אילנה בוכריס

שבקיה טעימה של השמחות

בכל בית מרוקאי מכינים אותה לחגים , חתונה,שמחות או סתם לשבת

מתכון מאת האלופה אילנה בוכריס
המרכיבים
כוס שמן ( כוס מדידה 200 מ"ל)
כוס מים
2 סוכר וניל
קמח כמה שנכנס( בערך קילו)

דבש-
ק"ג סוכר
3 כוסות מים( חד פעמי חם)
פרוסות מלימון אחד.
לבשל על אש נמוכה כשעה.
(כשהדבש מוכן אפשר לבדוק
כך – לקחת צלחת ולשמים מהדבש
ולסמן עם היד פס. אם נסגר מהר
לא מוכן. אם נשאר פס הדבש מוכן)

אופן ההכנה –

בצק –

לערבב בקערה שמן. מים. וסוכר וניל
להוסיף קמח בהדרגה. עד שנקבל
בצק נעים ונוח. מנוחה 10 דקות.
לחלק ל- 4 חלקים
לרדד ולפזר קורנפלור לגלגל לנקניק.
ולתת מנוחה 15 דקות.
לחתוך כל נקניק לחתיכות שוות וכל חתיכה
לרדד לעלה דק.
וחורצים בכל חתיכה פסים
אך לא עד הסוף.
מחממים שמן עמוק
ומתחילים טיגון . מרימים כל פעם שבקיה
אחת אחת.
ועם מזלג עושים תנועות סיבוביות.
כשהשבקיות זהובות מוציאים למסננת.

לתת להתקרר ולטבול בדבש
לפזר שומשום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *