גלילות חצילים במילוי גבינות – מלנזאנה

יעל לוי
 
  •  

איטלקי קלאסי: חציל פרמזן לכל המשפחה

parmigiana di melanzane –

גלילות חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות

זה מתכון שאפשר לשים בו "כל מה שיש בבית"
מחממים תנור ל-180 מעלות
המרכיבים-
 
1 חציל גדול מאוד וארוך או 2 בינוניים אבל ארוכים
פורסים לפרוסות דקות (לי יצאו 10 פרוסות)
מלח פלפל
שמן זית
גבינת ריקוטה  250 גר' (או גבינה לבנה מסוננת )
100 גר' פרמז'ן
200 גר' מוצרלה (גבינה צהובה )
אפשר להוסיף גבינת עיזים או גבינת שמנת
מלח
פלפל שחור
אורגנו
בזיליקום
צ'ילי גרוס
בצל ירוק
ביצה
רוטב –
 
4 עגבניות קלופות
2 כפות רסק עגבניות
בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
מעט סוכר
בזיליקום אורגנו
ההכנה –
 
 
 
חצילים – שמים בתבנית עם נייר אפיה, בשכבה אחת– מפזרים עליהם מלח, פלפל ומעט שמן זית

אופים בתנור 10 דקות מכל צד – הם אמורים להיות זהובים ממש בהירים ונוחים לגלגול – מניחים בצד להתקרר (לא מכבים את התנור)

 

מלית – במקור משתמשים במתכון הזה בגבינת ריקוטה, פרמזן ומוצרלה מגוררות – משהו כמו 400-500 גרם גבינות מעורבבות ביחד
יש כאלה ששמים גבינת שמנת (לי זה נראה שמן מידי) או ששמים גבינת עיזים שזה טעים!!
לי היה בבית 500 גרם גבינה 5% – שמתי כשעתיים לפני שהתחלתי בהכנות, בחיתול ותליתי על הברז – ניקזתי את מרבית הנוזלים

מוסיפים כל גבינה צהובה אחרת – אני הוספתי פרמזן וגבינה צהובה – כ- 100 גרם

תיבול המלית – לבחירה כל מה שאוהבים – מלח, פלפל, צ'ילי גרוס, שום כתוש, בצל ירוק, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב

רוטב עגבניות איטלקי – אפשר גם להשתמש ברוטב מוכן או בקופסה גדולה עגבניות מרוסקות.
או להכין רוטב פשוט (להכין הרבה) – מטגנים בצל ושום, מוסיפים קוביות של עגבניות קלופות, רסק עגבניות,

פלפל צ'ילי, מלח, פלפל, פפריקה, כף של רסק עגבניות, מעט סוכר + 1/2 כוס מים,

מבשלים – בסוף הבישול אני מעבירה למעבד מזון בפולסים כדי שיצא קצת יותר חלק
שמים בקצה הצר של החציל מלית בכמות נדיבה (בערך כף גדושה מאוד מאוד- תבדקו שהמלית תספיק להכל), ומגלגלים
מורחים 3 כפות גדושות של רוטב בעגבניות בתחתית התבנית
מסדרים את גלילי החצילים מעל רוטב העגבניות
שמים מעט רוטב עגבניות מעל כל חציל (משאירים מספיק רוטב להגשה)
מפזרים פרמז'ן או מוצרלה מגוררת על הכל מלמעלה
אופים בתנור
בתנור שלי – 20 דקות עד שמוכן (לשים לב שלא יאפה יתר על המידה)
מוציאים ומניחים כמה דקות לפני ההגשה כדי שהכל יתייצב.
מניחים על כל חציל אפוי עוד מעט מהרוטב שנשאר.
בתאבון
 

 

 

למה דווקא בתנור שלי שום מתכון לא יוצא כמו במתכון ?

 

ישנן מספר סיבות לכך שזמן האפייה והתוצאות עשויים להשתנות בין תנורים שונים:

1. דיוק מד טמפרטורה: לכל תנור יש מד טמפרטורה משלו, וייתכן שלא כולם מדויקים באותה מידה. יתכן שחלק מהתנורים יהיו חמים יותר או קרים יותר מהטמפרטורה המצוינת על הכפתורים, מה שעלול להשפיע משמעותית על זמן האפייה והתוצאה הסופית.

2. פיזור חום: תנורים שונים מחממים את האוכל בצורה שונה. חלק מהתנורים מחממים באופן שווה יותר, בעוד שאחרים יוצרים "נקודות חמות" ו"נקודות קרות". פיזור חום לא אחיד עלול לגרום לאפייה לא אחידה של המזון, חלקים עשויים להיות שרופים בעוד שאחרים יהיו לא מבושלים.

3. גודל וצורת התנור: גודל וצורת התנור יכולים להשפיע על זמן האפייה. תנורים גדולים יותר עשויים לקחת זמן רב יותר לחמם, מה שעלול להאריך את זמן האפייה. צורת התנור יכולה גם להשפיע על זרימת האוויר, מה שעלול להשפיע על פיזור החום ועל האפייה.

4. סוג המזון: סוג המזון שאופים משפיע גם על זמן האפייה. מזון צפוף יותר, כמו בשר, ייקח זמן רב יותר לאפות מאשר מזון קל יותר, כמו עוגות.

5. חומרי האפייה: סוג חומרי האפייה שבהם משתמשים יכול להשפיע גם על זמן האפייה. קמח תופח עצמי, למשל, מכיל אבקת אפייה וסודה לשתייה, שגורמות למזון לתפוח מהר יותר.

טיפים להשגת תוצאות אחידות:

  • השתמשו במדחום בשר: הדרך הטובה ביותר לוודא שהמזון אפוי במלואו היא להשתמש במדחום בשר. הכניסו את המדחום לחלק העבה ביותר של המזון ובדקו את הטמפרטורה הפנימית.
  • התאימו את זמן האפייה: שימו לב שהזמנים המומלצים במתכונים הם רק הנחיות כלליות. ייתכן שתצטרכו להתאים את זמן האפייה בהתאם לתנור ולמזון שלכם.
  • סובבו את המזון: סובבו את המזון במהלך האפייה כדי להבטיח אפייה אחידה.
  • השתמשו בתבנית אפייה כהה: תבניות אפייה כהות סופגות חום טוב יותר מתבניות בהירות, מה שעלול לקצר את זמן האפייה.
  • חממו מראש את התנור: חשוב לחמם מראש את התנור לטמפרטורה הרצויה לפני הכנסת המזון.

עם קצת ניסיון ותשומת לב, תוכלו ללמוד להכיר את התנור שלכם ולהשיג תוצאות אפייה אחידות וטעימות בכל פעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *