גביניות במילוי ריקוטה וטוב טעם
והבצק מדהים – הכי מושלם להכנת גביניות
המתכון של – שרה פאול
המרכיבים-
גביניות שמרים - בצק מדהים
.המרכיבים-
ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או קוביה 50 גר' שמרים טריים
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה
1 ורבע כוסות סוכר
3 ביצים
חצי כוס חלב להתחיל עם חצי כוס ואם יש צורך להוסיף
1\4 כוס קוניאק
חומרים למלית-
2 גביעים של גבינת ריקוטה פרסקה לאפייה
2 חבילה טוב טעם
4 כפות גדושות אינסטנט וניל
1 ביצה
סוכר לפי הטעם כחצי כוס
ההכנה-
בקערת המיקסר לנפות את הקמח,
להמיס את החמאה עם החלב ולהביאו לדרגת פושר.
להוסיף לקערה את השמרים סוכר, הביצים השמנת והקוניאק.
ללוש בצק רך ונעים כ- 10 עד 12 דקות .
להניח להתפחה שעה .להוריד נפח ולהתפיח עוד חצי שעה.
בינתיים לערבב את הגבינות עם הסוכר ופודינג וניל והביצה. לשים במקרר עד שהבצק תופח
כאשר הבצק תפח פעמיים לחלק לכ- 5 כדורים ולתת לנוח כ-20 דקות.
לפתוח כל כדור למלבן ולחלק לרבועים של 9 ס"מ בערך.
לשים כפית גדושה מהמלית ולאחד את 4 הקצוות. אפשר בעזרת מים או חלבון להדק היטב.
לכסות במגבת ולהתפיח שוב.
לחמם תנור ל180-190 מעלות.
למרוח ביצה טרופה ולאפות עד שמשחים. בגמר האפייה להוציא את התבנית לכסות במגבת עד שמתקרר
גביניות לשבועות: מסע קולינרי בין מתכונים וטעמים
גביניות הן חלק בלתי נפרד משולחן החג בשבועות, ומסמלות את מתן תורה. הן מגיעות במגוון צורות, טעמים ומרקמים, וכל משפחה וסבתא שומרים על מתכון סודי משלהן.
הנה כמה מתכונים פופולריים לגביניות:
- גביניות שמרים קלאסיות:המתכון הבסיסי והאהוב ביותר, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה. ניתן למלא אותן במגוון מילויים, כמו גבינה לבנה, גבינה צהובה, צימוקים, אגוזים ופירות יבשים.
- גביניות פילו:בצק פילו דק ופריך ממולא במלית גבינה מתוקה, קל ומהיר להכנה ומרשים במיוחד.
גביניות לשבועות: מסע קולינרי בין מתכונים וטעמים
גביניות הן חלק בלתי נפרד משולחן החג בשבועות, ומסמלות את מתן תורה. הן מגיעות במגוון צורות, טעמים ומרקמים, וכל משפחה וסבתא שומרים על מתכון סודי משלהן.
הנה כמה סוגים פופולריים לגביניות:
- גביניות שמרים קלאסיות:המתכון הבסיסי והאהוב ביותר, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה. ניתן למלא אותן במגוון מילויים, כמו גבינה לבנה, גבינה צהובה, צימוקים, אגוזים ופירות יבשים.
- גביניות פילו:בצק פילו דק ופריך ממולא במלית גבינה מתוקה, קל ומהיר להכנה ומרשים במיוחד.
טיפים להכנת גביניות:
- השתמשו בחומרי גלם איכותיים: גבינה טרייה, חמאה טובה וקמח מנופה.
- הקפידו על לישה נכונה של הבצק: בצק רך וגמיש יבטיח גביניות נימוחות וטעימות.
- תנו לבצק לתפוח כראוי: התפיחה חשובה להתפתחות הגלוטן ולקבלת מרקם אוורירי.
- מרחו חלמון טרוף על הגביניות לפני האפייה: זה יעניק להן צבע זהוב יפה.
- אפו את הגביניות בתנור שחומם מראש: חשוב לאפות אותן בחום גבוה כדי לקבל מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים
- גביניות שמרים קלאסיות:המתכון הבסיסי והאהוב ביותר, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה. ניתן למלא אותן במגוון מילויים, כמו גבינה לבנה, גבינה צהובה, צימוקים, אגוזים ופירות יבשים.