מושלמת לכל אירוע – עוגת סולת יוונית (רוואני) נמסה בפה וטעימה בטירוף!

תמונה מזל חלפון אוזנה

 

סוד הקסם: עוגת סולת של סבתא יווניה אצלכם במטבח

עוגת סולת יוונית חלום

היוונים מעשירים את העוגה ביוגורט או שמנת חמוצה

ומרטיבים ברוטב חלב

המרכיבים
כוס קמח תופח

כוס סולת

גביע יוגורט או שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים

כוס שמן

כוס  שקדים טחונים או קוקוס

4 ביצים

סוכר וניל

אבקת אפיה

3/4 כוס סוכר

קצת מלח

לסירופ –

כוס וחצי חלב או מים

3/4 כוס סוכר

ההכנה –

להקציף את החלבונים עם הסוכר

לאחר קבלת קצף להוריד המהירות של המיקסר.

ואז בהדרגה להוסיף את שאר המרכיבים.
לשפוך את הבלילה לתבנית מלבנית להכניס לתנור  170  מעלות חצי שעה 40 דקות  עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

לחמם את הסירופ עד שהסוכר נמס.

ושהעוגה מוכנה לחתוך ולשפוך את הסירופ החם.


 

עוגת סולת - כל כך פשוטה, עם היסטוריה עשירה

 

לא קיימת הגדרה חד משמעית לכמה סוגים של עוגת סולת קיימים, כיוון שמדובר במאפה עממי עתיק שעבר התאמות ושינויים לאורך זמן רב בתרבויות שונות. עם זאת, ניתן לזהות מספר קטגוריות עיקריות:

1. עוגת סולת קלאסית (בסבוסה): עוגה זו ידועה גם בשם "רחת לוקום" או "עוגת סולת וסירופ". היא מאופיינת במרקם רך ולח, טעם מתוק ועדין, ומוגשת לרוב עם סירופ סוכר מתוק בטעמים שונים (תפוזים, לימון, מי ורדים).

2. עוגת סולת עם פירות: גרסה זו משלבת פירות טריים או יבשים בבלילת העוגה, כמו שקדים, אגוזים, פירות יער, תאנים, משמשים ועוד. הפירות מוסיפים טעם, מרקם וצבע ייחודיים לעוגה.

3. עוגות סולת בחושות: עוגות אלו מכינות עם ערבוב פשוט של חומרים יבשים ורטובים, ללא הקצפת ביצים. הן ידועות בפשטות ההכנה ובמרקם הפריך והאוורירי שלהן.

4. עוגות סולת בחושות: עוגות אלו דומות לעוגות בחושות, אך הן מכילות מרכיבים נוספים כמו גבינה, יוגורט, שוקולד או קקאו, שמעניקים להן טעם ועשירות ייחודיים.

5. עוגות סולת אפויות בתבניות קטנות: גרסה זו נפוצה בעיקר במטבחים מזרח תיכוניים, והיא כוללת הכנת עוגות סולת קטנות בתבניות אינגליש קייק או קאפקייקס. העוגות מוגשות לרוב עם אבקת סוכר, פירות טריים או קצפת.

חשוב לציין שזו לא חלוקה מוחלטת, וקיימות וריאציות רבות נוספות של עוגת סולת, המשלבות טעמים, מרקמים וטכניקות אפייה שונות.

לעוד עוגות סולת : לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *