עוגות שמרים של פעם כמו של סבתא
הכינה שרה פרץ
מקור המתכון – הדר פלדמן
המרכיבים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
2 ביצים
חצי כפית מלח
2 כוסות מים
אפשרי למרוח ממרח מוכן
מילוי שוקולד בייתי –
מילוי שוקולד –
כוס קקאו
ההכנה –
נכין את המילוי –
נבשל הכל בסיר עד להמסה של כל הרכיבים.
נקרר טוב לפני שמורחים על הבצק .
הבצק-
נכניס לקערת המיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים.
נלוש 10 דקות, ובמידת הצורך נוסיף עוד טיפות מים.
הבצק צריך להיות רך .
לא נוקשה.
לאחר מכן לתת לו לתפוח כשעה וחצי במקום חמים.
לחלק ל- 8 כדורים .
לתת להם מנוחה של חצי שעה.
לרדד כל חלק ולמרוח ממרח שוקולד או אחר.
לגלגל לרצועה.
כל 2 רצועות יוצרות עוגה אחת מלפפים אחת לשנייה.
שמים בתבנית אינגליש או בתבנית של התנור הגדולה.
להתפיח עוד חצי שעה ואז למרוח ביצה שומשום.
אפייה 170 מעלות עד שזהוב 30-40 דקות.
סירופ-
לבשל חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר ולהבריש את העוגות לאחר האפייה.