לאחר נסיונות רבים – הגעתי למתכון המושלם – קוסקוס מהיר במיקרו

Hadas Gez

 

קוסקוס מהיר ב – 10  דקות כמו בבית של סבתא

מתכון מאת Hadas Gez

לאחר ניסיונות רבים הגעתי למתכון ה-מושלם!!!
קוסקוס מהיר במיקרו:

 

המרכיבים-

3 כוסות סולת (כוס זכוכית עם ידית)
3 כוסות מים רותחים (כוס זכוכית עם ידית)
חצי כוס שמן (כוס ח"פ לשתיה קרה)
כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
מעט פלפל שחור (לא חובה)
מעט כורכום (לא חובה)

ההכנה-

מרתיחים מים בקומקום. שופכים כוס סולת לקערה גדולה שמתאימה למיקרו (אני מעדיפה זכוכית או חרס…).
מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מוסיפים קצת שמן (בערך שליש מהכמות שבכוס הח"פ).
מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים היטב ובמהירות (זה נראה כמו דייסה, כך זה צריך להיות).
מוסיפים עוד כוס סולת, עוד מהשמן (שוב כשליש), עוד כוס מים רותחים ומערבבים היטב ובמהירות.
מוסיפים את כוס הסולת האחרונה, את השמן שנותר, כוס אחרונה של מים רותחים ומערבבים היטב.
מכסים את הקערה ומכניסים למיקרו ל-4 דקות.
מוציאים מהמיקרו, מערבבים עם כף, מכסים שוב את הקערה ומכניסים למיקרו לעוד 4 דקות.
מוציאים מהמיקרו, ממתינים כחצי דקה (הקוסקוס נשאר חם) ומעבירים עם כף דרך נפה/מסננת של קוסקוס.
זהו! הקוסקוס מוכן.
בתאבון 😘חשוב שהכף תהיה נקיה לפני כל שלב, שלא ישארו עליה גרגירי סולת יבשים.

טוניסאי, טריפולטאי, או בכלל מרוקאי – מאיפה הוא הגיע?

  • התיאוריה הברברית: תיאוריה זו גורסת שהקוסקוס הומצא על ידי השבטים הברברים בצפון אפריקה עוד במאה השנייה לספירה. מקור המילה "קוסקוס" כנראה בשפה הברברית, שם משמעותו "מעוגל" או "מגולגל היטב".
  • התיאוריה הרומית: תיאוריה זו טוענת שהרומאים היו הראשונים שעיבדו את הסולת לקוסקוס. ייתכן שהם למדו את הטכניקה מהברברים, או שפיתחו אותה באופן עצמאי.
  • תיאוריות נוספות: יש הטוענים שהקוסקוס הומצא במזרח התיכון, ושהוא הובא לצפון אפריקה על ידי הערבים. אחרים טוענים שהוא הובא לאזור על ידי סוחרים איטלקים.

ללא קשר למקורו המדויק, ברור שהקוסקוס הפך למאכל מרכזי בצפון אפריקה לאורך מאות שנים.

הוא מוגש בדרך כלל כתוספת למרקים, תבשילים וירקות, ויכול להיות מוגש גם כמנה עיקרית בפני עצמו.

קיימות גרסאות רבות ושונות של קוסקוס, לכל אזור יש את המתכונים והתיבולים הייחודיים לו.

הנה כמה עובדות נוספות מעניינות על קוסקוס:

  • ארוחות קוסקוס נחשבות לארוחות חגיגיות בקרב יהודי צפון אפריקה.
  • המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג'יר בשנת 1907.
  • בישראל הוקם המפעל הראשון לייצור קוסקוס בשנת 1969.לסיכום: מקורו של הקוסקוס אינו ידוע בוודאות, אך הוא כנראה הומצא בצפון אפריקה. הקוסקוס הפך למאכל מרכזי באזור לאורך מאות שנים, ומוגש בדרך כלל כתוספת למרקים, תבשילים וירקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *