מהבוקר אני רק חושבת על מאפה, עוגות שמרים, קוראסון… בסוף נשארתי בבית

 

אורנה כץ

 

מתכון לעוגת קראנץ' אגוזים

למלית :

330 גרם אגוזים קצוצים
120 גרם פתי בר טחון
1 כוס חלב 240 מ"ל
290 גרם סוכר
1 כף קינמון
1 כף תמצית וניל
50 גרם חמאה

הכנת המלית :

מניחים בסיר חלב, חמאה, סוכר, קינמון, תמצית וניל ומרתיחים הכל תוך כדי ערבוב
מנמיכים את האש לאחר שרתח ומוסיפים את האגוזים והפתי בר,

מערבבים היטב… 2 דק לאחר מכן מוציאים החוצה ומחכים שיתקרר

הכנת הבצק :

500 גרם קמח מנופה
חצי כוס סוכר
ביצה לארג'
כוס ורבע מים פושרים ( 25 מעלות לכל היותר )
כפית תמצית וניל
כף שמרים יבשים
קורט מלח
חצי שקית אבקת אפיה ( או פשוט להשתמש בקמח תופח )

הכנת הסירופ :
כוס סוכר ( אפשר להפחית מי שרוצה )
כוס מים
מיץ לימון לפי הטעם
על האש עד שמסמיך טיפה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *