מתכון לחמוצים בנוסח רומני
מאת ברכה בריל
המרכיבים-
כרוב ירוק
2 גזר
פלפל אדום
כרובית לפרחים
צרור שמיר
3 ענפים של סלרי
על כל 3 כוסות מים
שמים כף וחצי מלח ו-3 כפות חומץ
ההכנה –
להכין צנצנות מעוקרות – לשפוך מים רותחים לתוך הצנצנת ונקות היטב.
לחתוך את הכרוב לפרוסות.
גזר ופלפל למקלות. לסדר את הירקות בצנצנת.
להכין תמיסה של המים ולשפוך לתוך הצנצנת.
לסגור טוב.
לשים בחוץ במקום קריר.
לערבב מידי יום .
לאחר 3 ימים להכניס למקרר.