לביבות מושלמות בתנור, מתכון שהילדים יטרפו באחריות!!!
שווה את ההשקעה!!! מינימום שמן
ניתן גם לטגן בשמן קנולה.
ל10 לביבות גדולות או 20 קטנות
המרכיבים-
3 תפוחי אדמה
בצל
קישוא
גזר
צרור פטרוזיליה קטן
ביצה
חצי כוס קמח
רבע כוס פירורי לחם
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
שמן זית או לרסס
ההכנה –
שלושה תפוחי אדמה בינוניים, לקלף, לבשל, למעוך לפירה+מלח ופלפל
להניח בצד לקירור עד לטמפ' החדר.
לטגן בצל בינוני או לפי החשק, קצוץ דק עד הזהבה.
לגרד בפומפייה דקה או גסה, קישוא גדול, גזר גדול, וזר קטן פטרוזיליה קצוצה עדין.
. לערבב הכל יחדיו , לנקז נוזלים מהירק קודם לכן חשוב מאוד!!!!
. להוסיף ביצה, כחצי כוס קמח, רבע כוס פירורי לחם, פירורי לחם ללא צבע עדיף עדינים.
לאוהבי הכורכום אפשר להוסיף חצי כפית, לתבל בעוד קורט מלח ופלפל.
. ללוש הכל יחד, כאשר מתקבלת עיסה יציבה, להכין קציצות בגודל הרצוי.
לחמם תנור ל180 מעלות טורבו, לשים נייר אפייה בתבנית,
לרסס בספריי שמן, ולף מעט שמן מעל הלביבות,
להניח את הקציצות .אפייה כ 30 40 דקות, להפוך אחרי שמשחים קצת
לצד השני.
בתאבון