הדגים שלי לשבת – טלייה כהן
מתכון:
6 פרוסות דג פילה מושט או אחר מושרות במלח ולימון 10 דקות ולשטוף היטב לאחר ההשרייה ולסנן.
10 שייני שום שלמות למי שאוהב.
2 פלפל חריף טרי אדום חתוך לחצי .
1כוס שמן
1גמבה אדומה קצוצה דק.
3 עגבניות מגורדות.
לחמם את השמן לשים את השום והפלפל החריף והגמבה ולטגן היטב תוך כדי ערבוב לשחרר טעמים.
לאחר 5 דק' טיגון להוסיף את העגבניות המרוסקות,לערבב ולבשל על אש קטנה עוד 7 דק' לפחות
להוסיף
1כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח / מרק עוף פרווה
לערבב היטב להוסיף חופן כוסברה קצוצה 1/2 כוס מים לערבב ולהביא לרתיחה ,
להניח את הדגים בסיר ולכסות אותם עם הרוטב בעזרת כף
להביא לרתיחה על להבה גבוהה לאחר שהגיע לרתיחה להנמיך את הלהבה
ולבשל 20 דקות בערך
5 דקות לפני סיום הבישול אני אוהבת לפזר מעל הדגים עוד כוסברה קצוצה תהנו לבריאות לכם.טלייה כהן