מתכון לסלט סלרי ירוק מטריף
מאת –
אתי קליין ברכה
המרכיבים-
סלרי טרי עלים שלם
כוס חמוציות
חצי כוס קשיו
לרוטב-
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ
רבע כוס לימון
חצי כפית חרדל
חצי כפית מלח
ההכנה –
נשטוף ונקצוץ את הסלרי דק. דק.
את הקשיו נשים במחבת לכמה דקות או בתנור לאפייה קצרה
נשים בקערה ונוסיף את המרכיבים האחרים
נערבב הכל יחד כולל הרוטב ונגיש
איזה סלט מעולה !
אז מה יש בסלרי שהוא בריא כל כל ?
סלרי עלים – ירק רענן ומזין
סלרי עלים הוא ירק בעל עלים ארוכים וירוקים עזים, השייך למשפחת הסוככיים. הוא ידוע בטעמו המרענן והקריספי, ומהווה תוספת נפלאה לסלטים, מרקים ומנות רבות נוספות.
יתרונות תזונתיים
- עשיר במים: סלרי עלים מכיל כ-95% מים, מה שהופך אותו למזון מעולה להגברת תחושת השובע ולסיוע בהידרציה.
- מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: סלרי עלים מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K, אשלגן, נתרן וסידן.
- נוגדי חמצון: הסלרי מכיל נוגדי חמצון המסייעים להגן על התאים מפני נזק.
- סיבים תזונתיים: הסיבים התזונתיים בסלרי תורמים לתחושת שובע, משפרים את העיכול ומסייעים בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
שימושים קולינריים
סלרי עלים הוא ירק רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון רחב של מתכונים:
- סלטים: חתוך לקוביות קטנות או לפרוסות דקות, סלרי עלים מוסיף טעם רענן ומרקם קריספי לסלטים.
- מרקים: חתוך או מגורר, סלרי עלים משדרג את טעמם של מרקים רבים, כמו מרק ירקות או מרק עוף.
- מחבתות: ניתן לטגן סלרי עלים עם שום ובצל כתוספת למנות עיקריות.
- סמוזי: להכנת סמוזי מרענן ומזין, הוסף סלרי עלים יחד עם פירות וירקות אחרים.
- מיץ: ניתן להכין מיץ טבעי מסלרי עלים, גזר ותפוחים.
טיפים לבחירה ואחסון
- בחירה: בחר סלרי עלים בעל עלים ירוקים עזים, מוצקים ופריכים. הימנע מסלרי עם עלים מצהיבים או רכים.
- אחסון: אחסן את הסלרי במקרר, עטוף בניילון נצמד או בשקית נייר.