מתכון של וורנקיס
של אמא
מאת – שרה סגל
המרכיבים –
כחבילה קמח רגיל
שני חלבונים וביצה
( או 2 ביצים )
שליש כוס שמן
כף מלח
2 כוסות מים רותחים
למילוי –
8 תפוחי אדמה
1-2 בצל קצוץ
ההכנה –
שמים חלק מהקמח בקערה יוצרים גומה ומוסיפים את המלח והביצים מערבבים ממש טוב.
את המים החמים מתחילים להוסיף בהדרגה כדי שלא יווצר חביתה בהתחלה עובדים עם כף עץ עד שמוסיפים את כל הנוזלים
ואז ניתן ללוש עם היד.
מוסיפים בהדרגה קמח או עוד מעט נוזלים הבצק צריך להיות רך ולא דביק שמים אותו במקרר לכמה שעות.
מילוי –
מבשלים תפוחי אדמה
מסננים מהמים ומרסקים לפירה .
מטגנים בצלים ,מוסיפים לפירה עם מלח ופלפל שחור.
מקררים.
מרדדים בצק לעובי דק.
עם קורצן או כוס חותכים עיגולים .
בכל עיגול שמים כדור של פירה
ומקפלים לכיסון.
אפשר בשלב הזה לבשל במים רותחים עד שזה צף ולהוציא
להגיש עם בצל מטוגן
אפשר להקפיא
בהצלחה