קציצות בקר עם רוטב חצילים ועגבניות
סיר משגע וטעים
המתכון של כרמית דהאן
המרכיבים –
לקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
תפוח אדמה מגורד דק
ביצה
פירורי לחם 3 כפות
מלח
פלפל שחור
מרק עוף מעט
2 כפות שמן
לרוטב –
חציל אחד גדול
קופסאת עגבניות מרוסקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
כף שטוחה סוכר
מלח
מרק עוף מעט
7 שיני שום
2 כוסות מים רותחים
רבע כוס שמן
פלפל צ'ילי חריף
ההכנה –
תערובת בשר לערבב יחד הכל .
לחתוך את החציל לקוביות
לפזר מעט מלח
להניח בצד לחצי שעה
לנגב מהנוזלים לטגן בחצי כוס שמן
או לחלופין לרסס ספריי שמן ולאפות בתנור
להכין הרוטב –
בסיר סוטאז' רחב שמים שמן את העגבניות המרוסקות והרסק פורסים את השום לפרוסות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים
מוסיפים את הפלפל צ'ילי ומתבלים
מוסיפים את קוביות החציל מערבבים בעדינות
מגלגלים קציצות ומסדרים בסיר
מבשלים 10 דקות על אש גבוהה מנמיכים את האש מידי פעם מערבבים תוך כדי הרמה של הסיר ומנענעים בתנועות סיבוביות.
לבשל כארבעים דקות
אם רוצים אפשר להוסיף כוסברה קצוצה בסיום הבישול.