המתכון עפ"י פיית העוגיות
הכינה – אפרת שוהם
עוגת גבינה שוקו וניל
המרכיבים-
תחתית –
85 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
ביצה
חלמון
כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר
קורט מלח
30 גרם קקאו
רבע כפית אבקת אפייה
מלית גבינה –
65 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה
450 גרם גבינת שמנת
200 מ"ל גביע שמנת חמוצה
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
כף קורנפלור
תמצית וניל
3 ביצים
כף קקאו
ההכנה –
להכין תבנית מרובעת 20×20 ס"מ עדיף ברינג
ההכנה –
תחתית-
ממיסים שוקולד במיקרו
ממסים חמאה במיקרו.
מערבבים את המרכיבים האחרים מוספים חמאה .ולבסוף את השוקולד המומס
יוצקים לתבנית ומכניסים למקרר.
הכנת המלית –
ממיסים שוקולד במיקרו עם שמנת מתוקה. וקקאו.
בקערה אחרת מערבבים את המרכיבים של העוגה הלבנה- גיבנות שמנת ,סוכר ביצים ,קורנפלור ווניל.
לוקחים חצי כוס מהתערובת בקערה נפרדת ומעבירים את השוקולד המומס עם הקקאו ומלח.
מערבבים ומעבירים לשקית זילוף.
מרכיבים את העוגה –
מניחים מעל התחתית שהייתה במקרר בעדינות את תערובת העוגה הלבנה .
מזלפים כתמים של שוקולד מלמעלה
מכניסים לתנור מחומם מראש מצב סטטי ללא טורבו
150 מעלות
אפייה 45-55 דקות
לצן את העוגה אחר כך ולחלץ מהתבנית לאחר קירור.