קיש בצל ופטריות

אין פשטידה טעימה כזאת

תשמרו לכם לשבועות

 

פשטידת בצל ופטריות מעולה!

נועם זיגדון

 

מתאימה לתבנית בקוטר 26 ס"מ

כוס מדידה אוניברסלית

אפשר להקפיא את הפשטידה

המרכיבים –

לבצק

 

2 כוסות קמח

1 גביע שמנת חמוצה

70 גרם חמאה רכה

קורט מלח

 

לשכבת הבצל ופטריות –

 

2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

50 גרם חמאה

2 קופסאות/ סלסילות פיטריות חתוכות

2 כפות אבקת מרק פטריות

2 כפות חלב

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

ציפוי גבינות –

גביע שמנת חמוצה

2 ביצים

200 גרם גבינה צהובה

מלח

פלפל שחור

ההכנה –

בצק לערבב יחד הכל לבצק חלק.

לשים למנוחה במקרר חצי שעה.

מילוי –

להשחים את הבצל עם החמאה

להוסיף את הפטריות

ולטגן עד לצמצום נוזלים .

להוסיף את האבקת פטריות המלח הפלפל שחור והחלב ולערבב טוב

לשטח את הבצק בתבנית כולל השוליים

לשפוך מעל הבצק את התערובת הבצל ופטריות.

 

לציפוי הגבינות –

 

1 גביע שמנת חמוצה

2 ביצים L

200 גר' גבינה צהובה

½ כפית שטוחה מלח

½ כפית שטוחה פלפל שחור

לערבב היטב ולשפוך על מלית הפטריות

להכניס לתנור שחומם מראש על

180° כ- 45 דקות עד שהבצק משחים

 

לעוד מתכונים שווים הצטרפו אלי לאינסטגרם:

 

https://did.li/Fee6q

 

באהבה נועם זיגדון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *