אין פשטידה טעימה כזאת
תשמרו לכם לשבועות
פשטידת בצל ופטריות מעולה!
נועם זיגדון
מתאימה לתבנית בקוטר 26 ס"מ
כוס מדידה אוניברסלית
אפשר להקפיא את הפשטידה
המרכיבים –
לבצק
2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
70 גרם חמאה רכה
קורט מלח
לשכבת הבצל ופטריות –
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
50 גרם חמאה
2 קופסאות/ סלסילות פיטריות חתוכות
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 כפות חלב
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
ציפוי גבינות –
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
200 גרם גבינה צהובה
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
בצק לערבב יחד הכל לבצק חלק.
לשים למנוחה במקרר חצי שעה.
מילוי –
להשחים את הבצל עם החמאה
להוסיף את הפטריות
ולטגן עד לצמצום נוזלים .
להוסיף את האבקת פטריות המלח הפלפל שחור והחלב ולערבב טוב
לשטח את הבצק בתבנית כולל השוליים
לשפוך מעל הבצק את התערובת הבצל ופטריות.
לציפוי הגבינות –
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים L
200 גר' גבינה צהובה
½ כפית שטוחה מלח
½ כפית שטוחה פלפל שחור
לערבב היטב ולשפוך על מלית הפטריות
להכניס לתנור שחומם מראש על
180° כ- 45 דקות עד שהבצק משחים
לעוד מתכונים שווים הצטרפו אלי לאינסטגרם:
https://did.li/Fee6q
באהבה נועם זיגדון ❤️