פוקצ'ה : נהדרת רכה כמו של מסעדה
מתכון שרונה זאבי
המרכיבים-
1 ק"ג קמח ,
כף מלח
2 כםות סוכר ,
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן זית,
כ 4 כוסות מים פושרים
ההכנה –
לשים הכל במיקסר ללוש יחד כמה דקות עד לבצק רך ודביק מאוד.
למרוח מעל הבצק שמן זית לכסות ולהתפיח שעה.
לחלק ל 8 כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות
לטבול כל כדור כ 5 שניות בקערת מים וישר למתוח על נייר אפייה משומן לגודל ולעובי הרצוי .
תנור לחמם על 250 מעלות , אפייה בין 5 ל 7 דקות .
מעל הבצק שמתי פסטו עם שום פטרוזיליה ושמן זית ,
אפשר שמן זית בלבד עם מלח גס ,
גבינה צהובה או בולגרית עם זיתים או ירקות
מה שרוצים .