
קובה דלעת שאי אפשר להפסיק לאכול…
מתכון לקובה דלעת/מעיין אחוול אטיאס
המרכיבים-
לקובה:
כוס ג'ריש (בורגול דק) מושרה לפחות שעה במים ואז לסחוט.
2 כוסות סולת
כפית שטוחה מלח
5 כפות שמן
ומים לפי הצורך עד שהתערובת אחידה ולא דביקה
ולתת מנוחה לבצק רבע שעה מכוסה.
לבשר:
2 בצלים לקצוץ דק ולטגן לשקיפות
500 גר בשר טחון
פלפל שחור
מלח
בהרט
עלי כרפס
פטרוזיליה
למרק:
1 בצל קצוץ
1 סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק
2 עגבניות מגורדות
1 דלורית גדולה/דלעת- חצי קילו לפחות.
כף גדושה רסק
כפית א.מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה בשמן
מעט מלח
כף סוכר שטוחה
2 לימונים סחוטים
ההכנה –
הבשר –
לטגן בצל לשקיפות ואז להוסיף את הבשר ותבלינים..
לטגן הכל ולקראת הסוף להוסיף עלי כרפס קצוצים או במקום מעט פטרוזיליה.
לסנן מהנוזלים.
למרק:
1 בצל קצוץ
1 סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק
2 עגבניות מגורדות
1 דלורית גדולה/דלעת- חצי קילו לפחות.
כף גדושה רסק
כפית א.מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה בשמן
מעט מלח
כף סוכר שטוחה
2 לימונים סחוטים
לטגן בצל לשקיפות ,להוסיף גבעולים של כרפס קצוץ כולל העלים שלו, עגבניות
מגורדות סלק ודלעת לתת לו רתיחה טובה ולהוסיף את התבלינים
לקראת הסוף יש להוסיף את הלימון סחוט והסוכר לבדוק טעמים
ולהוסיף את הקובה. לבשל חצי שעה.
שיהיה לכם בתאבון