עוגת שמרים שוקולד פרווה עם שטרוייזל

 

Nadia Kaykov

עוגת שמרים שוקולד פרווה עם שטרוייזל

כמה טעים שאפשר להנות מעוגת פרווה טעימה בשבת

עפ"י המתכון של מלי מאירוב

המתכון ל-2 עוגות

המרכיבים- 

4 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

כף וחצי שמרים יבשים

ביצה

חצי כוס שמן

קליפת לימון

כפית ת וניל

כוס מים

קורט מלח

מלית –

3 כפות קקאו

3 כפות שוקולית

3 כפות גדושות סוכר

כפית קינמון

כרבע כוס שמן

שטרוייזל

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

2 כפות שמן או מרגרינה

ההכנה-

 

בקערת המיקסר נערבב קמח, סוכר ,שמרים נוסיף את שאר המרכיבים נלוש  עד שנוצר בצק גמיש.

נאסוף את הבצק לכדור חלק. נכסה את הקערה..ונניח לתפיחה של 40 דקות..

נלוש קצת עם היד וניתן עוד חצי שעה מנוחה..

נחלק את הבצק לשניים.

על משטח טיפה משומן נרדד את חצי הבצק.

נכין מלית שוקולד: 3 כפות קקאו…3 כפות שוקולית..3 כפות סוכר…כפית קינמון ושמן

עד שנהיה מרקם משחתי ונוח למריחה….לטעום אם חסר סוכר להוסיף..!!.

נמרח על הבצק המרודד ונגלגל לרולדה

נחצה את הרולדה לאורכה באמצע כך שיווצרו לנו 2 חתיכות ואז נלפף אותם ביחד לבורג..

נניח בתבנית אינגליש משומנת.ל 20 דקות.

שטרוייזל-

בקערה אחרת.-נערבב 3 כפות קמח ..3 כפות סוכר…2 כפות שמן ..נערבב ביד לתערובת פירורית..

נבריש את העוגה בביצה טרופה עם כפית מים ונפורר את פרורי הבצק שהכנו

על העוגה.

נכניס לתנור מחומם מראש מדף אמצעי 175 מעלות עד שמזהיב .

לא לייבש!! בערך חצי שעה.

נכין סירופ סוכר…אחד כוס סוכר עם חצי כוס מים וכפית מיץ לימון.

נבשל עשר דקות על הגז ונקרר…!!..

להבריש שהעוגות חמות והסירופ קר..

.טיפים: המתכון בכוס מדידה או כוס חד פעמית לשתיה חמה או כוס קפה זכוכית עם ידית..

לוש 7 דקות בערך במיקסר או ביד עשר דקות…!!..

אם חסר מים לבצק להוסיף בטיפות..כל כמה דקות לישה..

לא בבת אחת…!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *