כרוב ממולא סיר לשבת – אהובה אדרי
מצרכים –
300 גר בשר טחון
כרוב
בצל
עגבניה
שום
שמיר
כוס אורז שטוף
תבלינים
פפריקה,מלח פלפל, ראס אל חנות.
מבשלים את הכרוב עד שאפשר להפריד את העלים.
מילוי הכרוב –
מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות עם מעט שמן,מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים,מוסיפים עגבניה מגורדת אחת,2 שיני שום כתושות,מעט שמיר קצוץ,מלח,פפריקה מתוקה,פלפל שחור,פפריקה חריפה מעט וראס אל חנות.
מוסיפים כוס אורז ומערבבים יחד לכמה דקות.מצננים וממלאים את עלי הכרוב.
הכנת הרוטב:
בקערה מערבבים פפריקה מתוקה,מעט פפריקה חריפה,מלח,כפית שטוחה סוכר,2 כפות רסק עגבניות,מעט שמיר קצוץ,2 שיני שום קצוצות כף שטוחה מרק עוף,מעט מיץ לימון ,עגבניה אחת קצוצה לקוביות קטנות, מים מורתחים מערבבים היטב ושופכים על הכרוב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה עד לריכוך וצמצום הנוזלים.
בתאבון ?