מתכון לגפילטע פיש
קרדיט תמונה – חנה ברטל
קילו דג קרפיון טחון ללא עצמות
2 בצלים
2 ביצים קשות
2 ביצים
1/3 כוס קמח מצה
4 כפות סוכר
כף מלח דק
כפית גדושה פלפל שחור
אופן הכנה –
לערבב את כל המצרכים היטב ולתת לתערובת מנוחה שעה במקרר
בסיר לשים את ראש הדג
בצל פרוס
2-3 גזרים פרוסים
פרוסות סלרי
כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
כפית מלח
לעשות קציצות ולהניח בתוך הציר
לאחר רתיחה לבשל על אש קטנה כשעתיים – לאחר שהתקרר היטב מסדרים בכלי יפה ומכניסים לקירור.
מסננים את הרוטב, הרוטב נקרש וניתן להוסיפו כשמגישים את הקציצה.
מקשטים בפרוסת גזר מבושל