הכנתי את הבחושה הכי רכה בעולם – אריאלה גולדמן
עוגת תפוחים בניחוח וניל וקינמון ❤ / אריאלה
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
▪︎ תבנית 24
מרכיבים-
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
כפית וניל
כוס חלב/מים/מיץ
2/3 כוס שמן/150 גר' חמאה
2 כוסות קמח
רבע כוס אינסטנט פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
4 תפוחים
הכנה –
– במטרפה ידנית ניטרוף עד להמסת הסוכר: 4 ביצים L ללא הפרדה + שני שליש כוס סוכר + כפית תמצית וניל איכותית
– נוסיף כוס חלב/ או כוס מים ונמשיך לערבל ( לעוגה שלי הוספתי חלב)
– נוסיף בהדרגה 2 שליש כוס שמן / או 150 גר חמאה מומסת ( בכל פעם מעט שמן,עירבול וכך הלאה) – לעוגה שלי הוספתי שמן
– בקערה נפרדת נערבב יחד 2 כוסות קמח תופח + רבע כוס אינסטנט וניל + 2 שקיות סוכר וניל
– נאחד בהדרגה את קערת היבשים עם הרטובים בתנועות קיפול
– נמזוג אל תבנית מעט משומנת
– 4 תפוחים ( לא משנה סוג) ניקלוף וניפרוס לפרוסות דקות,נטמיע בעדינות בבלילת העוגה בצורת מניפה ממסגרת התבנית כלפי פנים
– נכין קרמבל ונפזר מעל התפוחים :
מערבבים ידנית בקערית – הכנת קראמבל-
חצי כוס קמח, 2 כפות גדושות אגוזים טחונים ( אפשרות) , 2 כפות מלאות סוכר
– נוסיף 2 כפות שמן ונלוש בעדינות לתערובת פירורית . תחושו עם כף היד אם נוצרו פירורים ואם יש צורך הוסיפו עוד כף שמן.
* ייתכן ולא נצטרך את כל הכמות ,פשוט נכסה את פני העוגה בשכבה אחת ולא נעמיס
– נפזר מעל מעט קינמון
– נאפה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 50 – 60 דקות עד שפני העוגה זהובים וקיסם במרכזה יצא יבש.
– נצנן היטב ונעטר באבקת סוכר.
– אני מאחסנת במקרר .אפשר גם בטמפ החדר