מתכון לגוזלמה- ענבל חיה סבג
המרכיבים לבצק –
חצי כוס מים פושרים
כף סוכר
כפית שמרים יבשים
4 וחצי כוסות קמח מנופה
כפית מלח
כף שמן
כוס יוגורט
הכנה –
לערבב בחצי כוס מים פושרים כף סוכר+כף שמרים יבשים ולתת תסיסה של 10 דקות.
בקערה מנפים 4.5 כוסות קמח מוסיפים כפית מלח,כף שמן ואת העיסה של השמרים +כוס יוגורט
לשים לבצק גמיש ורך ומניחים בצד לרבע שעה.
מחלקים ל 8 כדורים .
מרדדים כול כדור לעלה בגודל של פיתה ,שמים במרכז את הגבינות והתרד,מקפלים לחצי וסוגרים היטב מסביב.
מחממים מחבת ברזל על להבה גבוהה ומניחים את המאפה הממולא. אפשר לכסות במכסה .
הופכים לצד השני עד שהמאפה מקבל צבע כמו בתמונה.בערך 2-3 דקות מכל צד.
לתערובת הגבינות-
150 גרם גבינת פטה
150 גר מוצרלה
כמובן ששתיהן מגורדות
150 גר׳ תרד קצוץ .
אני מצרפת לכן בנוסף רעיונות למליות שפרסמתי עם הבצק ספידי יכול מאוד להתאים גם לבצק הזה תהנו
המצרכים למלית טונה וכל טוב:
1 בצל קצוץ
2 ביצים קשות
1 קופסא טונה בשמן (מסוננות היטב)
1 עגבנייה מקולפת ללא גרעינים
1 חופן קטן של כוסברה
1 כפית גדושה אריסה מרוקאית
מלח ופלפל
פתיתי גבינה צהובה (לא לערבב עם שאר המצרכים הסבר בהמשך…)
אופן הכנת המלית:
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מבשלים את הביצים.קוצצים את העגבנייה והכוסברה
ושמים את כל המצרכים יחדיו בקערה ומערבבים היטב.
מתכון לפלפלצ'ומה מעולה גם לכריכים
המצרכים:
1 כפית כמון
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 ראש שום כתוש
¼ כוס שמן
½ כפית קימל טחון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים ולשמור בצנצנת אטומה במקרר
מלית פטריות
המצרכים:
פטריות
בצל
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
לטגן בצל, להוסיף פטריות, לטגן עד שכל הנוזלים נעלמים,
להוסיף פטרוזיליה וביצה ולתבל.
להניח שורה מהתערובת על הבצק לסגור, להבריש ביצה ולפזר סומסום.
מלית תפוחי אדמה
המצרכים:
תפוחי אדמה
בצל קצוץ
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
פטריות
אופן ההכנה:
לבשל 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עד שיתרככו. למעוך. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
מלית בטטה
המצרכים:
בטטות
תפוח אדמה
חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
בצל גדול קצוץ
מלח
אופן ההכנה:
להרתיח מים ולבשל את הירקות עד שהם רכים. לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות, למעוך את הירקות, להוסיף את הבצל והפטריות ולתבל.
מלית גבינת פטה
המצרכים:
גבינת פטה
חלמון ביצה
אופן ההכנה:
לפורר את גבינת הפטה, להוסיף לגבינה את חלמון הביצה ולערבב היטב.
מלית פיצה
המצרכים:
רוטב עגבניות
פטריות קצוצות
עגבניות קצוצות
זיתים קצוצים
תירס
או כל תוספת שאוהבים
פתיתי גבינה צהובה
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
למרוח רוטב עגבניות על כל עיגול, להניח כמות קטנה מכל התוספות על כל עיגול, לפזר גבינה צהובה,
לקפל לשניים ולהדק בדפנות היטב. להבריש בביצה טרופה, לפזר סומסום.
מלית תרד וגבינת פטה
המצרכים:
עלי תרד טריים
כף שמן
גבינת פטה
גבינת פרמזן
אפשר להוסיף פתיתי גבינה צהובה
בצל קצוץ
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לחרוץ את התרד, לחמם את שמן הזית במחבת גדולה, ל
הוסיף את הבצל ולטגן בבחישה דקות ספורות עד לריכוך,לסנן לצנן ולסחוט מעודפי המים.
לקצוץ את התרד דק להוסיף את הבצל,
לתבל ולאחר התיבול להוסיף את גבינת הפטה,הפרמזן, גבינה צהובה ולערבב.
מלית ירקות כמו אגרול
המצרכים:
שמן זית לטיגון
2 גזרים חתוכים דק
1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
רצועות כרוב – בערך 1/3 שקית
מעט פטריות מקופסא
1/2 כוס בוטנים מטוגנים מומלחים קצוצים גס
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
ביצה
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים בצל עד לשקיפות,
מוסיפים פטריות ושמן ומערבבים, מעבירים לקערה.מטגנים את הגזר והכרוב (את הכרוב לשים אחרי 3 דקות).
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומעבירים לקערת הפטריות. לאחר כ- 5 דקות מוסיפים בוטנים, רוטב צ'ילי, סויה ושומשום.
מלית תירס
המצרכים:
גרגירי תירס
בצל קצוץ דק
30 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
2 כוסות גרגרי תירס
1 כף גדושה קמח
1/4 כוס חלב
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
25 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
להכנת המלית, מאדים את הבצל בחמאה עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את התירס וממשיכים לחמם כדקה. בוזקים את הקמח,
מערבבים, מוסיפים את החלב והתבלינים ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת מתעבה.
מוסיפים את הגבינה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.
מלית ירקות:
המצרכים:
בצל
פטריות
עגבנייה קצוצה לקוביות ללא גרעינים
גמבה קצוצה לקוביות
גרגירי תירס
זיתים
מלח
פלפל שחור
פתיתי גבנ"צ
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל כאשר הוא מזהיב מוסיפים את הגמבה ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים למחבת את הפטריות וממשיכים בטיגון לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבנייה והתירס מטבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש
קורצים עיגולים מהבצק שמים מלית ומספר פתיתי גבינה צהובה וסוגרים.
מלית חומוס:
המצרכים:
2 בצלים קטנים
שום
חבילת חומוס סנפרוסט
מלח
פלפל שחור
כמון
מטגנים בשמן זית 2 בצלים קטנים קצוצים דק עד להשחמה ומוסיפים שום (כמה שרוצים).
מבשלים חבילת חומוס סנפרוסט עד שהגרגירים מתרככים (בערך חצי שעה-40 דקות). מסננים את החומוס,
מקררים ומועכים למחית.
מערבבים פנימה את הבצל והשום ומוסיפים מלח, פלפל וכמון. ממלאים את הכיסונים (הערה חשובה – הכמות הזו של המילוי מספיקה לשתי נגלות של הבצק).
בהצלחה ובתאבון