עוגת גבינה אפויה – לוזנה בן אבו
הכי יפה שראיתי !
סיר ג'חנון 24
מרכיבים-
7 ביצים מופרדות
כוס סוכר
אינסטנט פודינג ווניל
1 קילו גבינה לבנה 5-9%
1 שמנת של פעם
1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי
6 כפות קורנפלור
במידה ורוצים להכין עם תחתית – שרוול פתי בר מרוסק עם 100 גר' חמאה מומסת להדק לתחתית.
לציפוי:
2 שמנת להקצפה
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
להקציף במיקסר לקצץ יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה ולעטוף את העוגה עם קלף
הכנה –
קודם כל מחממים תנור ל-200 מעלות מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים,
משמנים את הסיר ג'חנון ומרפדים את הסיר בנייר אפייה ,
גוזרים עיגול מהנייר בקוטר הסיר ומניחים בתחתית ,
גוזרים רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר ומרפדים מסביב משמנים גם את נייר האפייה ומניחים בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
מפרידים את הביצים חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת,
מקציפים את החלבונים עם כוסר סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק ( בערך 10 דקות) ,
בינתיים בקערה של החלמונים מערבבים את הגבינות האינסטנט והקורנפלור ככה שלא ישארו גושים , מקפלים את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה כל פעם שליש מהתערובת .
יוצקים את הבלילה לתוך הסיר המרופד מכניסים לתנור ל20 דקות,
לאחר 20 דקות מורידים את טמפרטורת התנור ל140
פותחים מפרידים בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה ,
וזהו יותר לא פותחים את התנור,
אופים את העוגה עוד שעה ורבע מכבים את התנור נותנים לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת
מוציאים מכניסים למקרר עם הסיר ג'חנון ורק לאחר כמה שעות מחלצים ( עדיף לילה) מהסיר,
בהצלחה
מקשטים בקרם שמנת ופירות יער טריים.
לוזנה בן אבו?
7 תגובות
מהמם
האם האפיה בטורבו אן אפייה רגילה?
תגובההאם האפייה בטורבו או אפייה רגילה?
תודה רבה, נראה טעים ויפה.
איזה גודל סיאר הגחנון והאם ניתן לעשות עם תבנית עגולה רגילה (26)
ניראה מדהים. איך את מוציאה את העוגה מהסיר?
משמנת את הסיר ושמה תחתית נייר
אני מעונינת