תבשיל בשר מהמם לשבת עם תפוחי אדמה שחומים
להגיש עם אורז לבן
תמונה של חנה חיון
קדירת בשר עם תפוחי אדמה לשבת
מרכיבים-
קילו בשר – צלעות או אחר לבישול ארוך
בצל קצוץ
4 שיני שום מעוכות
4 תפוחי אדמה פרוסים עבה
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
מעט כמון
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
עלה דפנה פלפל אנגלי
כפית רסק עגבניות
ההכנה –
נטגן תחילה את תפוחי האדמה עד שישחימו .נוציא לצלחת.
אחר כך, נטגן את הבשר בסיר עד לצלייה .
נוסיף בצל ושום ונמשיך לטגן היטב נוסיף תבלינים רסק, ומים .
נבשל את הבשר כשעה .
נוסיף את תפוחי האדמה ונבשל עוד כשעה וחצי או יותר עד שהבשר יתרכך.
ניתן לבשל גם בסיר לחץ או לשים על פלטה לשבת