פלאפל של מלי מאירוב האלופה
המרכיבים-
2
2 כוסות גרגירי חומוס (רצוי מזן הדס הקטן)
חצי צרור כוסברה
3 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף
כפית מלח
כפית כמון
כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית פלפל שחור
פפריקה חריפה
כפית סודה שלתיה
כף שומשום
5 כפות מים קרים
מתכון לפלאפל אסלי מושלם – ללא קמח או לחם
ההכנה –
נשרה את החומוס 12 שעות ונחליף 3 פעמים מים בזמן הזה
אפשר להכניס למקרר ולהשרות 24 שעות
נשטוף ונייבש
במעבד מזון או מטחנת בשר נטחן את החומוס יחד עם חצי צרור כוסברה, 3 שיני שום, בצל גדול, 1/2 פלפל חריף ירוק (לא חובה) עד למחית
נעביר לקערה ונוסיף כפית מלח, כפית כמון,
כפית כוסברה יבשה, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה), כפית שטוחה אבקת סודה,
כף שומשום, 5 כפות מים קרים, מערבבים הכל מכסים ל 15 דקות
רצוי אפילו למקרר לשעה
יוצרים כדורים עם מכשיר או עם ידיים רטובות ומטגנים בשמן עמוק
טיפים:
בודקים את הכדור הראשון אחרי הטיגון בפנים
טועמים ומתקנים תיבול
אם רך מדי בפנים תנמיכו להבה
ניתן להקפיא את התערובת עד לשימוש
התערובת לא נהיית דייסה כי החומוס לא מבושל אז היא טיפה גרגירית וזה בסדר
בתיאבון