מתכון מאת – Hakun Ruti
סיר גדול שמספיק לכל המשפחה
המרכיבים-
חצי קילו אפונה יבשה
בצל
גבעולי סלרי
דלעת
דלורית
2 גזרים
ההכנה –
להרתית את האפונה בסיר עם מים -עד לריכוך.
למעוך במוט ידני עד שהאפונה הופכת לקרמית.
לטגן בצל, לקצוץ גבעולי סלרי, חתיכת דלעת/דלורית לקוביות קטנות, 2 גזרים
חתוכים לעיגולים להוסיף למרק אחרי שמעכנו ,
לתבל: מרק עוף, פלפל שחור/לבן, כורכום בערך עוד בישול של 15 דק
עד לריכוך הגזר, לפזר חופן כוסברה.