אין כמו חמין מרוקאי לשבת ממכר!!!
הכי פשוט והכי טעים שיש
מתכון מנצח מאת סמדר חי
מוזמנים לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא https://www.facebook.com/groups/396020561461305/?ref=share
המרכיבים-
800 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
מספר 4-5-6
2 עצמות מוח (רגל של פרה)למי שאוהב
2 בצלים קצוצים גס
6 תפוח אדמה מקולפים חתוכים לחצי או תפוח אדמה קטן
2 בטטות מקולפים חתוכים לחצי
2 כוסות חיטה מושרים במים כ-שעה
1/2כוס גרגירי חומוס מושרה ל-3 שעות
1/2כוס שעועית מושרה ל-3 שעות
3 שיני שום מקולפים חתוחים לחצי
8-7 כוסות מים
1/4 כוס שמן
ביצים קשות לפי מספר סועדים
3 כפות סילאן
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפות סוכר חום
מלח לפי הטעם
ההכנה –
בסיר גדול ועמוק לטגן מעט את הבצל
להוסיף את הבשר ולערבב היטב כאשר
הבשר משנה את הצבע להוסיף את השום
ולטגן עוד חצי דקה .
להוסיף את התפוח אדמה,הבטטות,הסילאן והתבלינים
ולערבב היטב. לשטוף את החיטה ולהוסיף לסיר
ככה גם את השעועית ,הגרגירי חומוס והמים
להביא לרתיחה. ולבשל כ-שעה על להבה בינונית
ולהוסיף את הביצים הקשות
ממשיכים לבשל על פלטה חשמלית
או בתנור בחום של פלטה כל הלילה.
שבת חורפית מחייבת חמין – מתכון לחמין מרוקאי ממכר הכי טעים שיש
בהצלחה